Begravningsbyrå i Skövde

begravningsbyrå skövde

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Skövde som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och givetvis Skövde. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Skövdes kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Skövde kommun ligger i nordöstra Västergötland, mitt emellan Vänern och Vättern. Under medeltiden var Skövde en betydande stad, mycket på grund av att det var hemvist för Sankta Elin. Detta höll dock inte i sig, och från 1500-talet och framåt befann sig staden i en nedgångsperiod. I dag så frodas dock Skövde, och staden har mycket att erbjuda, både vad gäller kultur, nöje och näringsliv. Dessutom finns flera vackra kyrkor i staden, för den som drabbats av den sorgliga uppgiften att begrava en anhörig. Om du inte känner Skövde så väl så kan en av begravningsbyråerna anslutna till Begravo hjälpa dig med tips och idéer.

Företag som ordnar begravning i Skövde

Kyrkor i Skövdes kommun

Det finns ett stort antal kyrkor i Skövde kommun, såväl stora och små som gamla och nya. Det kan vara lite svårt att välja kyrka när man ska gravsätta en anhörig som har gått bort. Ibland är valet självklart, då den avlidna själv sagt var hon vill att begravningen ska ske. Men det kan också hända att man måste välja själv. Då kan en begravningsbyrå hjälpa till med idéer och uppslag. Nedan följer en lista på en del av de många kyrkor som återfinns i Skövde kommun.

Sankt Lukas kyrka

I anslutning till hotell- och konferensanläggningen Billingehus i västra Skövde hittar vi Sankt Lukas kyrka. Kyrkan invigdes 1970 och kännetecknas av sin spännande snäckformade arkitektur. Förutom den spännande arkitekturen så erbjuder också Sankt Lukas kyrka en fantastisk utsikt, där man kan se hela Skövde.

Våmbs kyrka

Våmbs kyrka på Billingens sluttning är mycket gammal – den har daterats så tidigt som mitten av 1000-talet. Den har dock byggts om och till flera gånger sedan dess. Under 1800-talet började Våmbs kyrka förfalla, och det skulle dröja till slutet av seklet innan man på allvar började restaurera den. Våmbs kyrka är en av Skövdes mindre, samtidigt som det tydligt märks på den att den är nära tusen år gammal – på ett positivt sätt.

Edåsa kyrka

Edåsa kyrka är belägen knappt två mil söder om Skövde stad, och uppfördes antagligen på 1100- eller 1200-talet. 1832 var det nära att kyrkan revs, då en ny kyrka för både Edåsa och Ljunghem skulle byggas. I stället köptes den av en grupp som ansåg att den hade ett värde, och efter drygt 100 år, 1938, återgick den till församlingen.

Forsby kyrka

Forsby kyrka invigdes 1135 och har under många hundra år varit sockenkyrka i Forsby socken. Kyrkan är byggd på en gravhög från järnåldern. Under 1500-talet så övergavs kyrkan nästan helt, men restaurerades sedan under 1600-talet.

Hagelbergs kyrka

Hagelbergs kyrka uppfördes någon gång under tidig medeltid, och är idag församlingskyrka för Skultorps församling. Kyrkan byggdes ut och om under 1700-talet, då den bland annat fick sina båda kyrkklockor, samt ett fristående klockspel i trä. Hagelbergs kyrkas altaruppsats är osedvanligt stor, och tros vara ett krigsbyte från stormaktstiden.

Lerdala kyrka

Lerdala kyrka i Bergs församling tros gå tillbaka till 1200-talet, men har förändrats mycket sedan dess. Under 1700-talet tillkom sadeltornet, samt att koret byggdes ut, och kyrkan fick sin nuvarande altaruppsats.

Sankta Birgittas kapell

Sankta Birgittas kapell är beläget på Sankta Birgittas kyrkogård, mellan två stycken forngravar. Kapellet är det mest anlitade i Skövde när det gäller begravningar, och kyrkogården är stadens största. Planeringen av kapellet inleddes redan 1937, men det skulle dröja ytterligare 25 år innan det blev verklighet.

Minnesceremoni efter jordfästningen

Efter själva begravningen är det vanligt att man håller en minnessammankomst, där anhöriga till den avlidna kan umgås, prata och minnas. Dessa minnesstunder kan hållas i ett församlingshem, eller så kan man boka en restaurang eller liknande lokal för ändamålet.

I Skövde finns det flera lokaler som passar för att hålla minnesstund, och vill du ha catering så att du slipper tänka på att ordna fika eller mat på egen hand så går det också att ordna. Men om du känner dig osäker på vad som passar dig, eller inte riktigt känner dig hemtam i Skövde, så kan du få råd och tips av en begravningsbyrå i Skövde.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top